Известие

Collapse
No announcement yet.

СвирванеПресветване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• СвирванеПресветване

Преди няколко дена четох някаде из нета за една екстра из новите коли,при която като се натисне клаксона фаровете светват.Видя ми се лесна за изработка и след събиране на необходимите материали и инструменти започнах.За целта си набавих два метра двоен кабел (като за тонколони),два диода (свалени от едни релета който имах),реле-тъй като товара се увеличава и от стандартното 20А сега съм с 40А,поялник и едни скобички за захващане на кабела.Аз го направих така: от "+" и "-" на едната свирка пуснах кабел към "+" и "-" на крушката на дългите.Диода го сложих на "+" зада пуска само от свирката към фара,обратно не,че ми мина през главата че като пусна дългите и ша свирне цялата кола.Така и на другия фар от другата свирка.
    Тестовете бяха положителни,а и си мисля,че ще върши работа(дано по малко да се налага да се използва клаксон).

П.С. Имам и още 1-2 неща също интересни и като ги направя ще пиша.

Първоначално публикувано от iavorpalazov Покажи съобщение
    Преди няколко дена четох някаде из нета за една екстра из новите коли,при която като се натисне клаксона фаровете светват.Видя ми се лесна за изработка и след събиране на необходимите материали и инструменти започнах.За целта си набавих два метра двоен кабел (като за тонколони),два диода (свалени от едни релета който имах),реле-тъй като товара се увеличава и от стандартното 20А сега съм с 40А,поялник и едни скобички за захващане на кабела.Аз го направих така: от "+" и "-" на едната свирка пуснах кабел към "+" и "-" на крушката на дългите.Диода го сложих на "+" зада пуска само от свирката към фара,обратно не,че ми мина през главата че като пусна дългите и ша свирне цялата кола.Така и на другия фар от другата свирка.
    Тестовете бяха положителни,а и си мисля,че ще върши работа(дано по малко да се налага да се използва клаксон).

Браво колега,поздрави за ентусиазма ,само ако може една две снимки за онагледяване.
    145 1,9 JTD [6:06:37 AM] emigranta_de каза: a JTD varvat mnogo . Печка POWER

Comment

Друго интересно,което си мисля да направя е когато се отвори врата светват габарити.С реле за време което да задържа до към 10-15сек след затваряне на вратата,зада имаш време да вкараш ключа и да запалиш.Не е нещо особенно,но лично на мен ми харесва.Вече допълнително може да се върже и към осветлението в купето.

Comment

Ей!Спамери!Пишете само по темата!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Друго интересно,което си мисля да направя е когато се отвори врата светват габарити.С реле за време което да задържа до към 10-15сек след затваряне на вратата,зада имаш време да вкараш ключа и да запалиш.Не е нещо особенно,но лично на мен ми харесва.Вече допълнително може да се върже и към осветлението в купето.
          На мен осветлението в купето ми е така. Като се кача изгасва като включа на контакт, до сега никога не ми е изкасвало осветлението преди да съм дал на контакт, а първо си слагам панела, намествам се, свалям си якето ако е студено.
          Виж да не би да нямаш някакъв проблем с лампичката

Comment

Евала за ентусиазма колега, но би било много по рационално вместо да прекарваш силови кабели по коша, да сменяш релета и да използваш мощни диоди, просто да вземеш + от релето на клаксона и да го подадеш през едно диодче към релето на дългите.

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
            На мен осветлението в купето ми е така. Като се кача изгасва като включа на контакт, до сега никога не ми е изкасвало осветлението преди да съм дал на контакт, а първо си слагам панела, намествам се, свалям си якето ако е студено.
            Виж да не би да нямаш някакъв проблем с лампичката
            На 145 няма модул за закъснение.

@iavorpalazov, помисли за гасене на лампите като дадеш на контакт.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
              Евала за ентусиазма колега, но би било много по рационално вместо да прекарваш силови кабели по коша, да сменяш релета и да използваш мощни диоди, просто да вземеш + от релето на клаксона и да го подадеш през едно диодче към релето на дългите.

На 145 няма модул за закъснение.

@iavorpalazov, помисли за гасене на лампите като дадеш на контакт.

Да колега прав си.Това го направих по най-оптостения начин,и май ша си остане така,щом върви.Ако някой все пак опита да направи същото,моят съвет е да го направят по твоя начин.По професионално ще е.

Comment

Най-лесно слагаш един кондензатор на едно обикновенно реле и ето ти реле за време!В зависимост от капацитета на кондензатора и консумацията на релето задържа за различно време.

Comment

на мен пък като отвиря врата ми светва задния плафон (над задната седалка) и незнам кво да направа да не светва като се отваря врата,а предния съм му дал най крайно ляво положение на копчето за да не светва и той,че ме заслепява и ме дразни.

Comment

Ами изключи го!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Ами изключи го!
                      е как де? натискам го,той светва по силно и постоянно,задържам го нищо не става.или съм тъп или плафона се е...ва с мене

Comment

Първоначално публикувано от emo84 Покажи съобщение
                        е как де? натискам го,той светва по силно и постоянно,задържам го нищо не става.или съм тъп или плафона се е...ва с мене
                        и моя си свети като отворя вратата,като не искаш да свети махай крушката друго решение няма
                        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                        www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Днес вече го направих и това.Поръчах си едно реле за време от интернет ( 20-200сек),свързах го към копчето на вратата и към габаритите,настроих го на грубо 18-20сек. и нещата се получиха.Видях малко зор с кабелите на релето,но с малко помощ се ориантирах.Сека като се отвори вратата светват габаритите и чак след затварянето започва да си брои секундите,ънче свети постояно ако се остави отворено.Получи се добре и на мен лично ми харесва.

Comment

Working...
                          X